5+ Dal Makhani For You

Dal makhani

Hey everyone, it's Louise, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Dal makhani. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

Dal makhani is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look fantastic. Dal makhani is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Dal makhani, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Dal makhani delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Dal makhani using 9 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.

Baca Juga

#WS 3

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Dal makhani:

  1. কালো ডাল 250 গ্রাম (হোল কালো উডথ ডাল)
  2. এক বড চামচ সাদা তেল (1টেবল ইসপুন)
  3. 3 টেবিল ইসপুন আদা রসুন বাটা
  4. লাল লঙকার গুডো 11/2 দেড চামচ (দিঘি মিরচ কাশ্মীর লঙকার গুরো)
  5. টমেটো পিউরি 1 কাপ
  6. 100 গ্রাম মাখন
  7. 50 গ্রাম ক্রিম
  8. কসৌরী মেথি 2 টেবিল চামচ
  9. 1 টেবিল চামচ গরম মসলা গুরো

Instructions to make to make Dal makhani

  1. কালো ডাল আগের দিন ভিজিয়ে রেখেছিলাম (ডালে1/2 নুন দিযে জল দিযে ভালো করে হাত দিযে ঘসে নিলাম ভালো করে ধুয়ে জল দিযে সারারাত
    রেখে দিযেছিলাম)
  2. পরের দিন সকাল বেলায় ডালের জল ফেলে দিযে আবার ভালো করে ধুয়ে নিলাম
  3. প্রেশার কুকারে ডাল টা ধুয়ে দিলাম সাদাতেল দিলাম নুন দিলাম বেশী করে জল দিযে গ্যাসে বসিয়ে দিলাম 5 টা হুসেল(সিটি) হবে
  4. আপনা থেকে খোলার পর আদা রসুন বাটা দিযে দিলাম একটা বাটিতে লঙকার গুরো জলে গুলে ডালে দিযে দিলাম অনবরত নাডতে হবে এক ঘন্টার পরে ঘাড হযে এলে অল্প জল দিযে নিলাম
  5. টমেটো পিউরি দিযে নাডতে লাগলাম আরো এক ঘন্টা পরে মাখন দিলাম কিছুখুন নাডার পর ক্রিম দিলাম
  6. আরো কিছুখুন নাডার পর কসৌরী মেথি গরম মষলা দিযে নামিয়ে নিলাম
  7. হযে গেল আমার ডাল মাখনি
  8. ডাল মাখনি কোনো ফোডন হযনা (তডকা)
  9. ডাল মাখনি তে কোনো ডাল বাবোহার করে না শুধু মাত্র কালোডাল বাবোহার করে শুনেছি তাই আমি কালো ডাল দিযে করেছি এই ভাবে করে দেখতে পারো স্টেপ বাই স্টেপ করতে হবে অনেক সময ধরে রান্না করতে হবে

As your experience and confidence grows, you will locate that you have a lot more natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you want to serve a recipe that utilizes less or more components or is a bit basically hot, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for standard food preparation abilities for newbies you do not require to learn them however only if you master some straightforward cooking methods.

This isn't a complete guide to fast and very easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will certainly get your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Prepare Favorite Dal makhani. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Tags:
Dish

You may like these posts

Link copied to clipboard.